Скотланд јард: Пронађено 400 предмета у истрази тровања у Ејмсберију

© REUTERS / Henry Nicholls Припадник полиције стоји испред цркве у Ејмсберију који је окружила полиција након што су две особе хоспитализоване после тровања супстанцом А234 („новичок“)
Припадник полиције стоји испред цркве у Ејмсберију који је окружила полиција након што су две особе хоспитализоване после тровања супстанцом А234 („новичок“) - Sputnik Србија
Пратите нас
Истражитељски тимови пронашли су више од 400 предмета у оквиру истраге о тровању двоје британских држављана нервним агенсом у Ејмсберију, саопштио је Скотланд јард и додао да ће претраге вероватно трајати недељама јер се тражи још доказа.
Полицајци испред куће жртава тровања нервним агенсом у Ејмсберију - Sputnik Србија
Русија о тровању у Британији: Истрага у Ејмсберију нетранспарентна као и у Солсберију

Како се наводи, пронађена је мала боца за коју се верује да је извор нервног агенса који је усмртио Даун Старџес и од кога се разболео Чарли Раули, а нађен је у Раулијевој кући у југозападном граду Ејмсберију.

Полиција указује да је значајан број пронађених предмета потенцијално контаминиран, и да су послати у лабораторије ради анализа.

Полиција покушава да утврди да ли је смртоносни нервни агенс којим је британски пар отрован дошао из истог паковања које је у марту коришћено у нападу на бившег руског шпијуна Сергеја Скрипаља и његову ћерку Јулију.

Роули је отрован заједно са Даун Старџес, која је преминула, док је Роули недавно дошао свести иако је и даље у критичном, додуше стабилном стању.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала