Морињо прогнозира: Да ли Хрватска може бити првак света

© AFP 2023 / BEN STANSALL Жозе Мурињо
Жозе Мурињо - Sputnik Србија
Пратите нас
Тренер Манчестер јунајтеда Жозе Морињо је у интервјуу РТ дао прогнозу резултата финала Светског првенства и будућности руског фудбала.

По мишљењу тренера, репрезентација Хрватске не треба да измишља нови стил игре у утакмици против Француске. Успех Хрватима може да донесе управо та фудбалска идентичност коју су већ успели да покажу током Шампионата.

Французи ће током утакмице морати да издвоје посебног играча који ће чувати Луку Модрића, сматра Морињо. Хрватски везиста је врло паметан играч који има добар преглед игре на терену. Ипак, „чувати“ само њега и при томе не заборављати остале француске играче биће врло тешко.

Морињо је високо оценио игру руске репрезентације на Светском првенству. Тренер је нагласио да је утакмица са Шпанијом кардинално променила поглед на ту селекцију — људи су схватили да су Руси способни за све.

„Почетком турнира многи су били скептични поводом наступа репрезентације, али сам ја био сигуран да ће штићеници Станислава Черчесова проћи групу. И они су то и урадили. Успели су да створе неопходну атмосферу у екипи, на прави начин се припремајући за сваку утакмицу и боре до краја“, нагласио је Морињо.

Репрезентација Русије се у четвртфиналу представила у најбољем светлу, показала потенцијал и напустила турнир са високо подигнутом главом, нагласио је тренер. Морињо је сигуран да ће то променити будућност руског фудбала.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала