Вучић: Не хајем за изјаве Албанаца са југа, брине ме нешто друго

© Tanjug / Тања ВаличАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да не хаје много за изјаве Албанаца са југа Србије, али да га брине друга ствар, а то је опсесија Приштине севером Косова.

Вучић је, упитан да прокоментарише захтев Албанаца с југа Србије за истим правима као Срби на КиМ и захтев да буду укључени у Бриселски дијалог, казао да често долазе разне изјаве и да не хаје за њих.

„Брине ме чињеница да када се нешто договоримо у Бриселу…а изашао сам са прошле рунде радостан, јер код нас немате времена од догађаја да анализирате шта се догодило… и рекао да је добро да разговарамо, јер мислим да смо тиме заштитили безбедност нашег народа на северу. Мој услов на разговор је био недвосмислен и рекао сам Албанцима и Европљанима да је услов Србије да нема напада на Србе, нема покушаја заузимања територија на северу, хапшења како коме падне на памет“, ракао је он.

Милорад Додик и Александар Вучић - Sputnik Србија
Додик и Вучић разговарали о Орићу: Претње ојачавају уверење да РС мора да се брани

Вучић је указао да су Албанци у једном дану ухапсили петорицу Срба, највиђеније Србе из Поморавља, који држе српску заједницу од Ропотова, до Ранилуга и Новог Брда.

„То су најбољи људи. Тај дан се нисам појављивао, плашио сам се да моја реакција не буде преоштра и да не оде у неком другом смеру. Поручио сам да ако не буду пуштени до поноћи, да могу да забораве на наставак дијалог, али и на погром српског становништва. Њихова једина опсесија је север Косова, а то знамо јер имамо службе које се тиме баве и људе који то прате“, подвукао је председник Републике.

Вучић је указао да су одмах потом пустили сву петорицу и брже од предвиђеног рока.

„То су ствари којих се плашим и које ме брину. Важно је да пронађемо решење. Председник РС Милорад Додик је говорио о Дејтонском споразуму, против којег је, када је постигнут, била већина у Србији и РС, а данас се сви држимо тог споразума. Пре пет година сам рекао да ћемо се, ако не постигнемо коначан договор, што бих волео да се деси, држати Бриселског споразума само ми и сви други ће да беже од њега. Нажалост, био сам у праву“, констатовао је он.

Додао је да је на срећу био у праву за неке друге позитивне ствари као што су Железара, Народни музеј, Музеј савремене уметности, Београд на води.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала