Западни медији грме: Трамп је издајник и Путинова пудлица

Пратите нас
Доналд Трамп и Владимир Путин састали су се у Хелсинкију. Вест о сусрету пренели су сви светски медији, а неки кратко опсују америчког председника — „издајник“.
Састанак руског пердседника Владимира Путина и америчког председника Доналда Трампа у Хелсинкију - Sputnik Србија
Путин о самиту са Трампом: Много тога се променило „набоље“

Штампани медији о самиту у Хелсинкију скоро па једногласни, зна се ко је „победио“. Да подсетимо, највише реакција са јучерашњег самита изазвало је Трампово негирање да се Русија мешала у изборе 2016. године, а истрагу о томе назвао је „катастрофом за САД“.

У САД неколико медија оштро су реаговали на речи свог председника Доналда Трампа.

„Њујорк дејли“ оптужио је Трампа за издају. На насловној страни налази се илустрација Трампа који за руку држи Путина голог до појаса, а у другој руци држи пиштољ и пуца у „Ујка Сема“.

Насловница „Вашингтон поста“ каже „Трамп рекламира Путиново снажно порицање“. Лист додаје да је Трамп препустио Путину „дипломатски тријумф“, јер је одбио да пружи подршку истрази обавештајних служби о руском мешању у изборе 2016. године.

Са друге стране, у Русији лист „Росијскаја газета“ пише да су се односи двеју земаља побољшали и да „пријатељи не би требало да се свађају са пријатељима“. Лист додаје и да је резултат састанка то што су се многе ствари промениле набоље. 

Владимир Путин и Доналд Трамп - Sputnik Србија
Трамп о Путину: Био је изузетно јак

У Финској лист „Каупалети“ није имао дилеме: Трамп 0 — Путин 1.

Најтиражнији лист на шведском језику у Финској „Хуфвудстадсбладет“ доноси фотографију на којој се Путин смеши и цитира руског председника: „Трамп је био мој фаворит“.

Вест о сусрету пренели су британски медији, а „Гардијан“ такође пише о реакцијама на оно што је рекао Трамп. О томе пише и „Тајмс“.

Таблоид „Дејли мирор“ назвао је Трампа издајником, али и „Путиновом пудлицом“. „Дејли експрес“ пише о „новим најбољим другарима“.   

Б 92

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала