Јункер се пожалио руским пранкерима: Трамп не разуме како функционише свет

© REUTERS / Vincent KesslerПредседник Европске комисије Жан-Клод Јункер на дебати о будућности ЕУ
Председник Европске комисије Жан-Клод Јункер на дебати о будућности ЕУ - Sputnik Србија
Пратите нас
Познати руски пранкери Вован и Лексус разговарали су телефоном са шефом Европске комисије Жан-Клодом Јункером представивши се као премијер Јерменије Никола Пашињан. Пожалили су му се на притисак који врше САД, на шта је Јункер одговорио да амерички председник Доналд Трамп не разуме како функционише свет око њега.

„Принуђени смо изнова и изнова да објашњавамо господину Трампу како функционише свет. Он не разуме шта се дешава. Морамо бити сигурни да ће почети боље да разуме каква је ситуација око Јерменије“, рекао је Јункер.

Владимир Путин - Sputnik Србија
Руски пранкери раскринкали планове ЕУ за дискредитовање избора у Русији (видео)

Истовремено, пранкери су искористили прилику да позову Јункера да допутује у Јерменију и проба тамошњи роштиљ, познатији као „шашлик“.

„То уопште не звучи тако лоше. Доћи ћу наредне године. Ове године то више није могуће, али наредне ћу пробати да нађем времена“, рекао је он.

Нешто раније су пранкери успели да ступе у контакт и са високом представницом ЕУ за спољну политику и безбедност Федериком Могерини, непосредно након председничких избора у Јерменији, која је тада рекла да је неопходно одржавати добре односе са свим партнерима не дајући предност ниједној земљи појединачно, како се не би поновио украјински сценарио.

„Сматрамо да можемо имати пријатељске и партнерске односе са свим земљама уз услов да сви ви можете самостално да одлучујете и да предузимате адекватне мере. То је наш приступ. Знам да то није био случај раније, али данас нам је важно да сви осећају слободу“, оценила је она.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала