Потпредседник САД: Трамп у Хелсинкију ризиковао због мира, а не због својих амбиција

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседници САД и Русије, Доналд Трамп и Владимир Путин, рукују се након заједничке конференције за медије у Хелсинкију
Председници САД и Русије, Доналд Трамп и Владимир Путин, рукују се након заједничке конференције за медије у Хелсинкију - Sputnik Србија
Пратите нас
Потпредседник САД Мајк Пенс изјавио је да је амерички председник Доналд Трамп био спреман да предузме политички ризик пре састанка са председником Русије Владимиром Путином, објавила је телевизија Еј-Би-Си.
Спутњик интервју - Sputnik Србија
Може ли Трамп да „преживи“ нападе због састанка са Путином?

„Ове недеље је амерички народ видео да се председник вратио са успешног путовања у иностранство. Он се састао са својим савезницима у Европи, чак се састао и са председником Руске Федерације, рекавши да би, по његовим речима, више волео да предузме политички ризик зарад постизања мира, него што би ризиковао свет због политике“, рекао је Пенс.

Први састанак у пуном формату између председника Русије и САД, Владимира Путина и Доналда Трампа, одржан је 16. јула у Хелсинкију. Председници су прво разговарали тет-а-тет више од два сата, након чега су делегације ручале у проширеном саставу, а затим су одговарали на питања новинара.

Након састанка, лидери су изразили интересовање за унапређивање односа двеју земаља. 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала