Гром из ведра неба: Познати француски новинар прелази у руски тим

© AFP 2023 / JOEL SAGETФранцуски новинар Федерико Тадеи
Француски новинар Федерико Тадеи - Sputnik Србија
Пратите нас
РТ Франс је једини медиј који је дао одрешене руке за вођење правих дебата, објаснио је познати француски телевизијски новинар Фредерик Тадеи своју одлуку да пређе на руску телевизију. Многи француски медији су изненађени његовим „трансфером“.
Редакција телевизије РТ у Москви - Sputnik Србија
„РТ Франс“ почео са радом

Да ће Тадеи имати сопствени ток-шоу о култури и политици објављено је 16. јула. Одлука новинара је изазвала праву буру у француским медијима. На пример, „Фигаро“ је навео да је за телевизијске кругове ова вест била „гром из ведра неба“. Сам Тадеи је већ изјављивао да је за њега РТ телевизија као и Си-Ен-Ен и Ал Џазира, пише „Хафингтон пост“.

„РТ је једина телевизија која ми је дала одрешене руке да радим оно што ми се свиђа — праву културну емисију са правом дебатом… Требало би поставити питање: зашто за такве пројекте треба ићи на руски канал?“, рекао је Тадеи у интервјуу листу „Паризијен“.

Он је нагласио да ће имати пуну слободу у избору тема и гостију.

Тадеи је подсетио да он није први познати новинар који ради за руску телевизију, наводећи пример бившег новинара Си-Ен-Ена Ларија Кинга и добитника Пулицерове награде Криса Хеџеса.

„Људи који ме критикују што намеравам да водим дебате на РТ спадају у оне који би више волели да не буде никаквих дебата“, сматра Тадеи.

Према мишљењу чувеног водитеља, већина савремених телевизија не даје могућност оглашавања онима који се не слажу са актуелном политиком, док су праве дискусије потпуно нестале са екрана.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала