Трамп: Оптужбе о мешању Русије у изборе су измишљотина

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПредседници САД и Русије, Доналд Трамп и Владимир Путин, током састанка у Хелсинкију
Председници САД и Русије, Доналд Трамп и Владимир Путин, током састанка у Хелсинкију - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник САД Доналд Трамп, који се раније више пута слагао са налазима америчке обавештајне заједнице о „мешању“ који се приписује Русији у председничке изборе 2016. године, поново је ове оптужбе назвао измишљотином.

„Председник Обама је знао о Русији пре избора. Зашто није нешто урадио поводом тога? Зашто то није рекао нашој кампањи? Зато што је то велика превара, ето зато, и зато што је сматрао ће победити непоштена Хилари!!“, написао је Трамп на свом налогу на Твитеру.  

​Раније је на заједничкој конференцији за новинаре са руским председником Владимиром Путином у Хелсинкију амерички лидер рекао да не види разлог зашто би се Русија мешала у изборе 2016. године, али је касније напоменуо да је мислио управо супротно. Он је истовремено нагласио да у потпуности верује обавештајним службама и да их подржава.

ФБИ и Конгрес САД воде истрагу о мешању Русије у изборе у САД, као и о наводним везама председника Доналда Трампа са Русијом, које негирају како у Белој кући, тако и у Кремљу. Специјални тужилац за истрагу је бивши шеф ФБИ Роберт Милер. Русија је више пута одбацивала оптужбе да је покушавала да утиче на изборе у САД, а Песков их је назвао „апсолутно неоснованим“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала