Дачић: САД спремне да чују креативна решења за Косово

© Фото : Ministarstvo spoljnih poslovaИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар спољних послова Ивица Дачић истакао је да је саветник за националну безбедност у Белој кући Џон Болтон рекао да су САД спремне да саслушају креативна решења за Косово.

Дачић је за „Глас Америке“ рекао да је највећа промена која је дошла са новом администрацијом САД та што су „вољни да саслушају и аргументе Србије“, наводећи да кад су до пре две године с неким разговарали, реакција ја била: „То је решено питање“.

Приштина, заставе тзв. Косова и САД - Sputnik Србија
Приштински медији: Трамп дао зелено светло за поделу КиМ?

„Сада кажу треба да се нађе компромис“, рекао је Дачић и истакао да је то велика разлика.

Шеф српске дипломатије изразио је задовољство разговорима које је имао у Вашингтону са помоћником државног секретара за Европу и Евроазију Весом Мичелом и Болтоном.

Дачић је рекао да је за Београд посебно значајна чињеница да је на месту помоћника државног секретара за Европу и Евроазију Вес Мичел, јер је „имао слуха и показао разумевање за интересе Србије“.

Истиче и да је саветник за националну безбедност Џон Болтон спреман да саслуша и другачија решења за Косово.

Како је рекао Болтон, америчка спољна политика у претходном периоду, дакле пре Трампа, била је вођена неким аутопилотом, нагласио је Дачић и додао да то значи да је вођена у једном смеру „који је утврђен тада и тада“.

„Први пут, ево цитирам, они су спремни да саслушају креативна решења могућих проблема, укључујући и Косово“, истакао је шеф српске дипломатије.

То је за нас веома важна ствар и јако је важно да о томе постоји сагласност овде у Вашингтону, закључио је Дачић.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала