Амерички пироман: Ухапшен човек који је подметнуо девет пожара у Калифорнији

© AP Photo / Marcio Jose SanchezПожар у Калифорнији
Пожар у Калифорнији - Sputnik Србија
Пратите нас
Док у Северној Калифорнији настављају да бесне пожари који су однели два живота, један 32-годишњи мушкарац је оптужен да је намерно изазвао девет пожара у Јужној Калифорнији.
Пожар у Калифорнији - Sputnik Србија
Калифорнија у пламену: Људи беже од ватрене стихије (фото, видео)

Како је најављено из канцеларије окружног тужиоца округа Риверсајд, Брендон Мекгловер из Темејкуле данас би требало да се појави пред судом, како би се изјаснио поводом 15 прекршаја за које му прети доживотна затворска казна. 

Свих девет пожара избило је у среду у областима на око 160 километара источно од Лос Анђелеса, а пет кућа је уништено у пожарима, док је, према проценама, око 6.000 људи евакуисано, наводи АП. 

У међувремену, званичници су саопштили да је још један ватрогасац погинуо у пожарима у Северној Калифорнији, чиме је број страдалих порастао на два. 

Претходно је саопштено да је у пожарима у Северној Калифорнији погинуо још један ватрогасац, који је булдожером покушао да сузбије ватру.

Како је наведено, опекотине су задобила тројица ватрогасаца и велики број грађана, на десетине кућа је уништено, а на хиљаде људи приморано је на евакуацију.

Власти очекују да ће пожар у Северној Калифорнији наставити да се креће ка урбаним подручјима, те је више од 5.000 људи евакуисано у склоништа, рекао је локални званичник. 

Пожар је у понедељак избио на површину од 115 километара квадратних, да би се до јутрос површина под ватреном стихијом утростручила због високих температура и јаког ветра.

Велики шумски пожар наставио се изван Националног парка Јосемити.

У пожару је пре две седмице погинуо 36-годишњи возач булдожера.

У месту Клејтон, у заливском подручју Сан Франциска, око 100 кућа је и даље у ризику од пожара, иако су ватрогасци успели да локализују пожар.

Танјуг
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала