Путин предложио одржавање мини-олимпијаде земаља БРИКС-а

© AP Photo / Ashwini BhatiaИндијски рвачи се боре на сеоском вашару у Дармсали
Индијски рвачи се боре на сеоском вашару у Дармсали - Sputnik Србија
Пратите нас
Земље-учеснице БРИКС-а могле би да одржавају спортска такмичења и фестивале, који би били природна основа за приближавање њихових народа који чине готово половину становништва планете, изјавио је председник Русије Владимир Путин на конференцији за новинаре након самита БРИКС-а у Јужноафричкој Републици.
Састанак руског председника Владимира Путина - Sputnik Србија
Путин: Трампов највећи плус је то што испуњава обећања

„Ево, премијер Индије је рекао да је то врло добра идеја, јер би било могуће да се организују спортски догађаји, тако да изгледају као неке мини-олимпијске игре земаља-учесница, мини-спортски фестивал, на којима би могле да се представљају националне врсте спорта мало познате у другим земљама, али би могли бити од интереса за народе наших држава. То је апсолутно природна основа која приближава милионе људи. Чак бих рекао не ни милионе, већ милијарде, имајући у виду да становништво земаља БРИКС-а чини скоро половину човечанства“, истакао је Путин.

Он је напоменуо да управо због тога земље-учеснице БРИКС-а тако активно подржавају ширење сарадње у хуманитарним областима. Према Путиновим речима, такви догађаји стварају „природну основу за комуникацију са људима“.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала