Нови детаљи инцидента у Кушадасију: Нападнути српски студенти

Пратите нас
У Кушадасију је дошло до инцидента током којег је један гост хотела, у којем су се налазили српски студенти, бацио запаљиву течност на „Ластин“ аутобус.

Како је за Танјуг објаснио Миодраг Скенџић из „Ласте“, није било никакве туче нити свађе између српских и турских туриста, као што су пренели поједини турски медији.

Он је нагласио да нико није повређен и да је врло мала штета нанета аутобусу који је изнајмила туристичка агенција „Рапсоди травел“, те да српски туристи могу безбедно да се врате за Србију.

Скенџић је нагласио да је реч о апсолвентима ФОН-а, који су боравили на студентској екскурзији.

„Човек који је био у хотелу заједно с њима, мотао се ту око њих. Они су синоћ око 23 сата кренули у град. Није било никаквог алкохола, нико није био пијан од те деце. Он је пришао са тим молотовљевим коктелом или шта је већ направио, нешто ручно, и бацио на њих и аутобус. Нико није повређен“, рекао је Скенџић. 

​Како је додао, нападач се три дана мотао око студената, а ухапшен је пре него што су српски туристи „стигли до полиције да дају изјаву“. 

„Смућкао је неку запаљиву течност коју бацио на аутобус, на хотел, на туристе који су били испред, на ове клинце“, рекао је Скенџић. 

Турски дневник „Хуријет“ објавио је раније да је у Кушадасију дошло до туче између турских и српских туриста, која се завршила бацањем „молотовљевог коктела“ и хапшењем.

Како тврди тај лист, један турски држављанин, који је био на одмору у Кушадасију, посвађао се синоћ са групом српских туриста у истом хотелу, као и да је свађа прерасла у тучу између туриста који су били под утицајем алкохола.

Према писању листа, тај мушкарац је отишао до оближње бензинске станице и направио запаљиве бомбе од две празне пивске боце и бацио их на аутобус паркиран испред хотела док је група српских туриста била унутра.

И „Хуријет“ наводи да је нападач ухапшен, као и да нико није повређен у нападу, док је на аутобусу је причињена мања материјална штета.  

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала