Ухапшен мушкарац који је наводно подметнуо пожар у Атици

© AP Photo / Antonis Nikolopoulos/EurokinissiПожар у Атини
Пожар у Атини - Sputnik Србија
Пратите нас
У Грчкој је ухапшен мушкарац (65) који је наводно изазвао пожар у источној Атици.

Истражни органи примили су девет сведочења која указују да је он главни осумњичени за изазивање пожара и могао би бити осуђен уколико се докаже његова кривица.

Атина, пожар - Sputnik Србија
Пожар у Атини подметнут?

Како је пренела грчка „Скај телевизија“, он је спаљивао траву и суво грање на брду изнад Даоу Пентели, када су настале варнице које су одлетеле на околну вегетацију, а због високих температура и јаких ветрова то се убрзо претворило у велики пожар.

Када је схватио колики је пожар изазвао и његове трагичне последице, он је покушао да прикрије своје трагове земљом, шљунком и водом на месту где је пожар изазван, преноси Танјуг.

Овај шездесетпетогодишњак је становник области Даоу Пентели, а становници те области су га неколико пута у прошлости видели како спаљује ђубре и суво грање.

Број погинулих у пожарима који су од понедељка протутњали источном Атиком, а који су били најсмртоноснији у Европи од 1949. године, порастао је на 91, саопштиле су грчке власти.

Број несталих у ватреној стихији, која је нарочито погодила приморски градић Мати, званично је достигао 25, након што су нестанак пријавиле њихове породице.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала