Тајфун погодио Јапан, повређене 24 особе

© REUTERS / ISSEI KATOЈапан, тајфун
Јапан, тајфун - Sputnik Србија
Пратите нас
Најмање 24 особе су повређене у најновијем невремену које је погодило централне и западне делове Јапана, док је 150.000 кућа остало без струје.

Тајфун Јонгдари, који је најпре погодио јапанско острво Хоншу, донео је обилне кише и ветрове који дувају и до 180 километара на сат, преноси Би-Би-Си.

Метеоролози су упозорили грађане, да иако Јонгдари спада у ред тропских олуја, јаке кише могу покренути клизишта и одроне.

Тајфун се креће ка западу, а становништво је упозорено да се на време евакуишу.

​„Плашимо се да људи можда неће моћи да се евакуишу због јаког ветра или поплава које блокирају путање евакуације“, изјавио је гувернер Хирошиме Хидехико Јузаки.

Агенција Кјодо преноси да је тајфун осим обилних киша узроковао феномен топлог ветра званог фен који је узроковао високе температуре и до 40 степени.

Наводи се и да је нанео штету на кућама, у виду крова који прокишњава, преноси Танјуг.

Отежан је и саобраћај, па су отказани летови компанија Јапан ерлајнс и Ол нипон ервејс, док су поједине линије железничког саобраћаја отказане или је померена њихова сатница.

Како се наводи, киша и високе температуре ће се наставити у појединим областима, чак и када тајфун прође, што може узроковати здравствене проблеме грађана, попут срчаног и топлотног удара.

Од почетка јула у поплавама у Јапану страдале су 224 особе, док је због врућина повређено најмање 80 особа, а више од 22.000 је хоспитализовано.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала