Тачи: Наводи медија о подели Косова су „лажне вести“

© AP Photo / Visar KryeziuХашим Тачи
Хашим Тачи - Sputnik Србија
Пратите нас
Косовски председник Хашим Тачи није желео да одговори на питање новинара да ли је подела Косова или размена територија једна од опција за постизање коначног правно-обавезујућег споразума са Београдом, а медијске наводе с тим у вези назвао је „лажним вестима“ које збуњују јавност.

„Не коментаришем медијске наводе, мишљења без адресе. Косовске институције би требало да раде на постизању широко заснованог консензуса и на наставку дијалога“, рекао је Тачи приликом одавања поште преминулом Адему Демаћију.

Беџет Пацоли - Sputnik Србија
Пацоли: Подела би била кршење суверенитета Косова, већ смо дали све

На питање новинара да ли ће размена територија бити на преговарачком столу у дијалогу са Београдом, Тачи је рекао да постоје многе вести о дијалогу које збуњују јавно мњење, преноси „Газета експрес“.

Говорећи о дијалогу Београда и Приштине у којем посредује ЕУ, Тачи тврди да ће на крају дијалога „две независне земље постићи коначни споразум“ и да ће „Србија формално признати Косово“, али није поменуо територијални интегритет Косова, примећује приштински лист.

„Нема напретка без стабилизације односа“, истакао је он.

Како преноси Танјуг, Тачи није желео да коментарише ни питање да ли ће он, као главни преговарач у дијалогу, разговарати са председником Србије Александром Вучићем о језеру Газиводе на предстојећим састанцима.

Косовски лист „Коха диторе“ данас је навео да ће се Приштина сложити да размени то језеро, које се налази у северном делу Косова, за Прешево и део Бујановца у јужној Србији, у којима Албанци чине већину становништва.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала