Трамп: Састаћу се са Иранцима без предуслова

© REUTERS / Kevin LamarqueПредседник САД Доналд Трамп на конференцији за медије са емиром Кувајта шеиком Сабахом ел Ахмедом ел Џабером ел Сабахом
Председник САД Доналд Трамп на конференцији за медије са емиром Кувајта шеиком Сабахом ел Ахмедом ел Џабером ел Сабахом - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп поручио је да је спреман да се састане са лидерима Ирана без икаквих предуслова, како би разговарали о побољшању односа након што су се САД повукле из нуклеарног споразума са Ираном склопљеном 2015. године.
Модели ракета и носача ракета у музеју Исламске револуције и свете одбране у Техерану - Sputnik Србија
Амерички медији: САД спремне за напад на Иран, одређен и месец

„Ако желе да се састану, састаћемо се“, рекао је Трамп, преноси Ројтерс.

Упитан да ли би се састао са председником Ирана Хасаном Роханијем, Трамп је одговорио да ће се састати са било ким, јер верује у састанке, „поготово када је рат у питању“.

„Свакако бих се састао са њима ако желе да се састану“, закључио је Трамп.

И даље вољан да гаси владу, али отворен за преговоре

Амерички председник поново је изјавио да је спреман да дозволи да се америчка федерална влада „угаси“ због спора о финансирању зида на граници са Мексиком, али је овај пут додао да ће „увек оставити места за преговоре“.

„Свакако бих био вољан да је угасим (владу) како бисмо тако завршили (зид)“, рекао је Трамп, додајући да „нема црвене линије“, преноси Танјуг писање АП-а.

Амерички председник тренутно се бори да издејствује реформу имиграционог закона.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала