Ирански министар: САД нису поуздан партнер за преговоре

© AP Photo / Gregorio BorgiaИранска застава на окупљању у Риму у знак подршке протестима у Ирану
Иранска застава на окупљању у Риму у знак подршке протестима у Ирану - Sputnik Србија
Пратите нас
Иран не види САД као поузданог партнера за преговоре, рекао је министар унутрашњих послова Ирана Абдулреза Рамани Фазли, дан након што је амерички председник Доналд Трамп позвао на преговоре са Ираном.

„САД нису поуздан партнер. Како можемо да верујемо тој земљи када се једнострано повукла из нуклеарног споразума“, рекао је Фазли, преноси Ројтерс.

Елитни одред Кудс, на чијем челу се већ 15 година налази генерал Сулејмани, ударна је песница спољне политике Ирана, нешто као ЦИА и руски ГРУ заједно, броји око 30.000 бораца. Он се бави обавештајном делатношћу и извођењем војних операција у иностранству. Од 1979. године бавио се извођењем диверзантских акција против непријатеља Ирана као и ширењем спољнополитичког утицаја на Блиском истоку. - Sputnik Србија
Русија не може натерати Иран да напусти Сирију

Трамп је јуче поручио да је спреман да се састане са лидерима Ирана без икаквих предуслова, како би разговарали о побољшању односа након што су се САД повукле из нуклеарног споразума са Ираном склопљеном 2015. године.

Упитан да ли би се састао са председником Ирана Хасаном Роханијем, Трамп је одговорио да ће се састати са било ким, јер верује у састанке „поготово када је рат у питању“, преноси Танјуг.

„Свакако бих се састао са њима ако желе да се састану“, закључио је Трамп.

Хамид Абуталеби, саветник иранског председника Хасана Роханија, изјавио је да ако Трамп жели разговоре с Роханијем, онда мора да се поново придружи међународном нуклеарном споразуму с том земљом, из којег се једнострано повукао раније ове године.

Абуталеби је рекао да би они који верују у дијалог као метод решавања спорова у цивилизованим друштвима требало да се посвете тим средствима, пренела је иранска полузванична новинска агенција ИСНА.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала