Рохани: Нећемо лако одустати од права на извоз нафте

© Sputnik / Vitaliy BelousovПредседник Ирана Хасан Рохани
Председник Ирана Хасан Рохани - Sputnik Србија
Пратите нас
Ирански председник Хасан Рохани поручио је данас да његова земља никада није желела тензије у региону и да не жели невоље на глобалним воденим путевима, али да неће лако одустати од својих права на извоз нафте.

Рохани је, у саопштењу објављеном на његовом званичном веб-сајту, рекао и да је повлачење САД из нуклеарног споразума са Ираном „незаконито“ и да је лопта „у дворишту Европе“ кад је реч о одржавању веза са Техераном, преноси Ројтерс.

Модели ракета и носача ракета у музеју Исламске револуције и свете одбране у Техерану - Sputnik Србија
Амерички медији: САД спремне за напад на Иран, одређен и месец

Истовремено, саветник иранског председника каже да ако амерички председник Доналд Трамп жели разговоре с Роханијем, онда мора поново да се придружи међународном нуклеарном споразуму с том земљом, из којег се једнострано повукао раније ове године, пренео је Танјуг.

Трамп је у понедељак изјавио да би се састао са Роханијем, уколико ирански председник то жели, подсећа АП.

Роханијев политички саветник Хамид Абуталеби рекао је данас да би „они који верују у дијалог као метод решавања спорова у цивилизованим друштвима, требало да се посвете тим средствима“, пренела је иранска полузванична новинска агенција ИСНА.

Иранско руководство је претходно искључило могућност разговора „један на један“ са Трампом након његове одлуке да повуче САД из споразума, у складу са којим су Ирану укинуте неке санкције у замену за ограничење нуклеарног програма Техерана.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала