Газе људе, окрећу се да их докрајче, кољу, пуцају и беже: Дивљи запад у Таџикистану

Пратите нас
Бруталан напад на групу страних бициклиста у Таџикистану сада се води као могући терористички напад, навела је полиција.

Инцидент се десио у недељу у руралној области на 90 километара југоисточно од Душанбеа. У нападу је погинуло двоје Американаца, један Холанђанин и један Швајцарац.

„Разматрамо све верзије — несрећа, пљачка, укључујући и терористички напад“, рекао је министар унутрашњих послова Таџикистана Рамазон Рахимзода. 

„Иако је истрага инцидента и даље у току, постоје докази да је реч о намерном нападу“, рекао је Џеф Риденур, представник Амбасаде САД у Душанбеу.

Узнемирујући видео на ком се види црни аутомобил како удара групу бициклиста, затим се враћа да их „докрајчи“, шокирао је светску јавност.

Шангајска организација за сарадњу - Sputnik Србија
Прича о два света — „хармонија“ на Истоку, наспрам „горчине“ на Западу

Снимак се ту завршава, али према неким извештајима, возач и његови сапутници су након тога изашли из возила и напали туристе ватреним оружјем и ножевима. Власти Таџикистана покренуле су опширну потрагу за починиоцима. 

Аутомобил „даеву леганца“, за који се претпоставља да је коришћен у нападу, пронађен је у оближњем селу Торбулоку. Тада је дошло до ватреног обрачуна између осумњичених и полиције и том приликом је један од осумњичених убијен, а један ухапшен.

Тројица других починилаца, међу којима је и возач аутомобила, успели су да побегну, али су их снаге безбедности сустигле и „елиминисале“, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова. 

Сви осумњичени су мушкарци старости између 19 и 21 године. 

Одговорност за напад преузео је ДАЕШ, али РТ подсећа да ова терористичка организација рутински преузима одговорност за сваки већи напад широм света.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала