ТОК преузео истрагу убиства адвоката Огњановића

Пратите нас
Тужилаштво за организовани криминал је од Вишег јавног тужилаштва у Београду преузело истраживање убиства адвоката Драгослава Огњановића, а у истрагу је укључена Безбедносно-информативна агенција, рекао је председник Адвокатске коморе Београда Југослав Тинтор.

Ту одлуку донело је Републичко јавно тужилаштво са образложењем да тај чин убиства препознаје као напад на правосуђе и државу и да је тај догађај од општег јавног интереса, рекао је Тинтор на скупу београдских адвоката испред Вишег суда у Београду организованом поводом убиства Огњановића.

Суд - Sputnik Србија
Договорено формирање Сталног тела за нападе на адвокате

Тинтор је пренео да је Комора те информације добила данас, 31. јула, преноси Танјуг.

Такође је обавестио адвокате да је на састанку са министарком правде Нелом Кубуровић договорено формирање сталног тела које ће пратити случајеве напада на адвокате, а које ће чинити представници Министарства правде, адвоката, судија и тужилаца.

Познати београдски адвокат кривичар Зора Добричанин Никодиновић апеловала је са скупа на поједине медије да не криминализују Огњановића, као ни адвокате уопште, поручујући да они бране људе, а не дела или криминалне организације.

Испред зграде Вишег суда у Београду окупило се више стотина београдских адвоката, са жељом да апелују на надлежне да извршиоце и налогодавце убиства што пре приведу правди како се овакви злочини више не би понављали.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала