Крађа горива узрок судара возова у Рипњу?

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICСудар воза и теретног возила
Судар воза и теретног возила - Sputnik Србија
Пратите нас
Криминалистичка полиција испитује узроке јутрошњег судара воза и локомотиве у Рипњу, због сумње да је до удеса дошло због крађе горива.

То је саопштило јавно предузеће „Железнице Србије“, преноси Танјуг.

Како се наводи, прве информације указују на то да је дизел-локомотива „Србија карга“ отпремљена четири минута пре путничког воза и да је стајала на отвореној прузи када је на њу налетела путничка гарнитура.

Испитују се разлози заустављања локомотиве на отвореној прузи, а обавештена је Криминалистичка полиција због сумње да је локомотива заустављена због истакања нафте из резервоара локомотиве, будући да је на месту несреће уочено више канти за истакање нафте.

Додаје се да ће истражни органи утврдити основаност ових сумњи и да Комисија за ислеђење ванредних догађаја утврђује узроке несреће, те да ће по завршетку рада бити издато детаљно саопштење.

Јутрос око 5.40 сати, између железничких станица Рипањ тунел и Клење, путнички воз који је саобраћао на релацији Сталаћ-Београд налетео је на локомотиву железничке компаније „Србија карго“, која је стајала на отвореној прузи.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала