Трамп поручио Киму да се радује скорашњем сусрету

© AP Photo / Susan WalshПредседник САД Доналд Трамп и председник Северне Кореје Ким Џонг УН у Сингапуру
Председник САД Доналд Трамп и председник Северне Кореје Ким Џонг УН у Сингапуру - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп захвалио се севернокорејском лидеру Ким Џонг Уну што је дозволио да се посмртни остаци америчких војника погинулих у Корејском рату (1950-1953) врате у САД и додао да се радује што ће га ускоро видети.
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Трамп: Ким је забаван и врло паметан момак

„Хвала ти Киме што си одржао своју реч и започео процес слања кући остатака наших великих и вољених преминулих. Уопште нисам изненађен што си предузео тај љубазан потез. И хвала ти на лепом писму — радујем се скорашњем сусрету“, написао је Трамп на свом Твитеру.

Северна Кореја је послала остатке преминулих америчких војника у среду, а на Хавајима их је дочекао потпредседник САД Мајк Пенс.

Трамп и Ким су се сусрели 12. јуна у Сингапуру и тада је, између осталог, договорено да Северна Кореја врати САД посмртне остатке војника који су учествовали у Корејском рату.

Договорена је и денуклеаризација Северне Кореје, а иако је Ким започео расклапање места за лансирање ракета, у појединим медијима појавили су се натписи да он то ипак не чини, већ да постоје тајна места за ракетне и нуклеарне пробе. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала