Министар одбране Израела: Сирија све ближа предратном стању, Израел се неће мешати

© AFP 2023 / Wolfgang KummАвдигор Либерман - министар одбране Израела
Авдигор Либерман - министар одбране Израела - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар одбране Израела Авигдор Либерман рекао је да се ситуација у Сирији враћа ка предратном стању и да Израел није имао намеру да се меша у унутрашње ствари те државе.

„У Сирији се, са наше тачке гледишта, ситуација враћа стању какво је било до грађанског рата. Дакле, то је права адреса, постоји одговорност и постоји централна власт. Нисмо се мешали и не мешамо се у унутрашње ствари Сирије“, објавила је прес-служба министра спољних послова.  

Притом, Либерман је нагласио да Израел нема намеру да се одриче сопствених безбедносних интереса. Приметио је и да је у интересу председника Сирије Башара ел Асада да ситуацију врати у првобитно стање.   

„Претпостављам да ће он све сам решити. Као што сам већ рекао, ми се нећемо одрећи интереса наше безбедности и немамо намеру да се мешамо у њихове унутрашње ствари“, додао је министар.

Сиријска армија је уторак ослободила од терористичке организације ДАЕШ последња окупирана села у долини Јармук на југозападу провинције Дера. Бојна операција идентификовања и елиминисања преосталих банди на том подручју се наставља, али се може рећи да се под контролу службеног Дамаска вратила цела провинција Дера и фактички цела суседна провинција Кунејтра.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала