Директор америчких обавештајаца: Није Русија једина која се меша

© REUTERS / /Lucas JacksonДен Коутс
Ден Коутс - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија није једина земља која покушава да утиче на политичку ситуацију у Америци, постоје и друге државе које имају такве могућности и разматрају ту опцију, изјавио је директор америчке националне обавештајне службе Ден Коутс.
Застава Израела - Sputnik Србија
Американци пронашли алтернативу за „руско мешање“

Иако није прецизирао о којим земљама је реч, Коутс је рекао да Вашингтон помно прати све могуће варијанте и спреман је да адекватно одреагује.

Истовремено, Коутс је истакао да Русија и даље води обимну кампању са циљем да се умеша у предстојеће унутарпартијске изборе који су планирани за новембар ове године.

Упитан да прецизира ко се тачно из Русије меша у америчке изборе, Коутс је рекао да то чине и физичка лица, али и представници руских власти.

Према његовим речима, обавештајне службе такође су упућене у ситуацију са покушајима да се хакују налози америчких званичника како би се разоткрила било каква информација.

Он је, међутим, оценио и да овогодишњи покушаји Русије да се умеша у изборе нису толико агресивни као што је то био случај са председничким изборима 2016. године.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала