Бин Ладенова мајка открива како је њен син постао радикалан и зашто је није послушао

© AP PhotoОсама бин Ладен
Осама бин Ладен - Sputnik Србија
Пратите нас
Мајка вође терористичке организације Ал Каиде Осаме бин Ладена, Алија Ганем, рекла је да је њен син био добар дечак, али да се радикализовао на универзитету.
Islamic State fighters in Syria - Sputnik Србија
Ал Каида позива на џихад против „савремених крсташа“

„Био је јако добар дечак док није упознао неке људе који су му прилично много испрали мозак у раним двадесетим годинама. Можете то назвати култом. Увек сам му говорила да се макне од њих. И никад ми не би признао то што ради, јер ме је толико волео“, истакла је Ганем у интервјуу за британски „Гардијан“.

Она је у интервјуу, први пут након 17 година од терористичког напада на куле близнакиње у Њујорку, рекла да је Осама био вољен, али да је некако изгубио свој пут.

„Имала сам врло тежак живот зато што је мој син био далеко од мене. Био је јако добар клинац и много ме је волео“, казала је Ганем, показујући његову фотографију у војном оделу.

Она је показала и фотографију свог супруга, Ел Атаса, који је одгајао и бринуо се о сва три сина, истичући да је био добар човек и да је био добар према Осами кога је добила у првом браку, преноси Танјуг.

Према њеним речима, Осама је постао побожан већ у својим раним двадесетим док је студирао економију на Универзитету Кинг Абдулазиз у Џеди, где је постао и радикалан.

Пакистански лекар Шакил Африди - Sputnik Србија
План „два минута“: Американци „помажу“ човеку који им је лоцирао највећег непријатеља

„Људи на универзитету су га променили. Он је тада постао другачији човек“, рекла је она.

Према њеним речима, један од мушкараца које је Осама упознао био је Абдулах Азам, члан Муслиманске браће, који је касније прогнан из Саудијске Арабије и који је временом постао Осамин духовни саветник.

Како се наводи, Ганем је годинама одбијала да говори о Осами, као и својој породици — нарочито током две деценије док је њен син важио за вођу Ал Каиде.

Њихова вила се налази у граду Џеди у Саудијској Арабији, а породица важи још увек за једну од најбогатијих у Саудијској Арабији.

Бин Ладен је пронађен и убијен 2011. године у Пакистану.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала