Митрополит Амфилохије објашњава: Коме иде новац верника из Црне Горе

© Sputnik / Небојша ПоповићМитрополит Амфилохије Радовић
Митрополит Амфилохије Радовић - Sputnik Србија
Пратите нас
Митрополит црногорско-приморски Амфилохије изјавио је да се новац од прилога које верници остављају у црногорским манастирима не износи из ЦГ у Србију.

Амфилохије је рекао и да држава Србија помаже СПЦ у Црној Гори.

„Не дајемо држави Србији, она нама помаже“, рекао је митрополит Амфилохије за подгоричке Вијести и додао да Србија помаже градњу саборне цркве у Беранама и да даје помоћ коју СПЦ тражи и за обнову манастира, преноси Б 92.

Према његовим речима, новац који се прикупи од добротворних прилога користи се за обнову манастира и изградњу цркава широм Црне Горе и не шаље се у Србију.

Пећка патријаршија - Sputnik Србија
Приштина дугује 360.000 евра СПЦ на Косову и Метохији

„Откуд би се обновило 650 храмова у Црној Гори, саградио храм у Подгорици, Бару… Ти који то причају да износимо паре из Црне Горе су људи који само кроз паре гледају свијет и лажу и бога и себе и своју савјест и пљују по својим прецима“, рекао је митрополит.

Он је додао да СПЦ од прилога острошких манастира СПЦ финансира три кухиње за сиротињу у Подгорици, Беранама и Цетињу, а даје и за прогнанике са Косова и Метохије и других крајева и помаже две породице из Србије.

Како је рекао, Борис Тадић у време док је био председник Србије дао је за обнову манастира Бешка у Црној Гори 35.000 евра.

Митрополит Амфилохије објаснио је да не мрзи припаднике ЛГБТ популације и да није хомофоб, већ „грехофоб“ и да не жели да прихвати да сексуална оријентација није болест, јер како каже, то не прихвата ниједна религија.

„Зна се да је то болест и ти који имају то знају да је болест. У божјим књигама од Содоме и Гоморе, то је болест. Борећи се против тога, ја не мрзим те људе. Нико њих више не воли него црква божја и управо из љубави према њима и бриге за њих она им каже оно што је правда божја и истина да их спречи да иду беспућем“, рекао је он.

Према његовим речима ЛГБТ пропагандом трују се деца, и црква и њих жели да заштити.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала