Добитна идеја: Педалама стигли до четири милијарде долара

CC0 / Pixabay / Вожња бицикла
Вожња бицикла - Sputnik Србија
Пратите нас
За прве две године пословања компаније за фитнес „Пелотон“ инвеститори нису схватали бизнис компаније. Оснивачи компаније су убеђивали инвеститоре да ће мешавина собних бицикала и приказивање видео- предавања у току вежбања функционисати. Морали су да прикупе новац из мреже од преко 200 такозваних „анђела инвеститора“ да би почели да расту.

Међутим, након шест година и четврт милиона бицикала касније, како пише „Њујорк тајмс“, компанија је позната у Силицијумској долини.

Амерички војник у Авганистану (архива) - Sputnik Србија
Апликација за фитнес открила америчке тајне базе по целом свету

Пре данашње инвестиције, „Пелотон“ је објавио да је добио 550 милиона долара од истакнутих инвеститора под вођством ТЦВ, познатог по инвестирању у „Фејсбук“, „Нетфликс“ и „Линкдин“.

„Пелотон“ је сад добио милијарду долара и вредност компаније се попела на 4 милијарде долара.

Комбинација хардвера (собних бицикала) и софтвера (видео-предавања), која је у почетку одбијала инвеститоре, сада се сматра предношћу. Након што „Пелотон“ прода купцима бицикл за 1,995 долара, компанија наплаћује месечну претплату од 39 долара за видео-предавања.

Дизач тегова - Sputnik Србија
Терористички фитнес: Постао члан ДАЕШ-а да би смршао

Јаи Хоаг, генерални партнер ТЦВ, упоредио је пословни модел са „Епловим“, „Ајфоновим“ и „Апсторовим“ и рекао да га је „Пелотонов“ месечни приход од претплате подсетио на „Нетфликс“ и „Спотифај“.

„Они (’Пелотон‘) имају сличну прилику за преобликовање фитнеса“, рекао је Хоаг.

Сада, „Пелотоновим“ стопама креће неколико старт-ап компанија, од којих неке копирају „Пелотон“, а друге као „Мирор“ продају фитнес опрему заједно са видео-часовима пилатеса и јоге.

 

Извор: Њујорк тајмс

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала