Истина о новом британском „ултиматуму“ Москви

© Sputnik / Алекс Макнотон / Уђи у базу фотографијаАмбасада Русије у Лондону
Амбасада Русије у Лондону - Sputnik Србија
Пратите нас
Руска Амбасада у Великој Британији саопштила је да је информација листа „Гардијан“, да ће Лондон упутити Москви захтев за изручење двојице руских држављана који су наводно умешани у инцидент у Солсберију, медијска патка са циљем да се „попуни“ медијска празнина.
Солсбери - Sputnik Србија
Лондон шаље Русији нови захтев?

Како се наводи, истовремено циљ оваквих медијских навода јесте да се заташка чињеница да Лондон не испуњава своје обавезе према међународним правилима, пре свега када је реч о истражном процесу поводом покушаја убиства два руска држављанина.

Руска Амбасада наводи да је таквих лажних информација, пре свега из неименованих извора, било до сада преко сто од тренутка када се инцидент са тровањем Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије догодио.

„Ми уопште не верујемо таквим непотврђеним информацијама“, наведено је.

Нешто раније се тим поводом огласило и британско Министарство иностраних послова, оценивши да је та информација највероватније медијска спекулација, као и да је истрага и даље у току, а све информације по том питању може дати искључиво полиција.

Подсетимо, британски лист „Гардијан“ саопштио је да Велика Британија намерава да пошаље Русији захтев за изручење двојице осумњичених због тровања у Солсберију, као и да је ту информацију сазнао од неименованог извора из британских безбедносних служби.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала