Евакуисан аеродром у Франкфурту (фото, видео)

© AFP 2023 / Boris Roessler / DPAПрипадница полиције на аеродрому у Франкфурту.
Припадница полиције на аеродрому у Франкфурту. - Sputnik Србија
Пратите нас
Делови Терминала 1 на аеродрому у Франкфурту евакуисани су због полицијске акције, преноси немачки „Билд“, позивајући се на изјаву портпарола полиције.

Портпаролка немачке федералне полиције Јулија Тил саопштила је да је евакуацију Терминала 1 Франкфуртског аеродрома иницирао улазак у безбедносну зону „неауторизоване особе“. Раније је „Билд“ објавио, цитирајући портпаролку, да је преступник „нестао“.

„Било је индиција да је најмање једна особа ушла у безбедносну зону у сектору А без овлашћења и због тога смо морали да испразнимо простор“, рекла је Тилова.

Немачки „Франкфуртер алгејмане цајтунг“ навео је да је преступник био са дететом и и да је прошао контролни пункт док обезбеђење није било концентрисано.

На званичном налогу аеродрома на Твитеру наведено је да су области А и З Терминала 1 евакуисане „због полицијске акције“. Такође, упозорили су да би могло доћи до померања термина летова.

​Evacuazione del Terminal1 dell’aeroporto di Francoforte. Tutto si svolge in sicurezza, ordine e senza panico. #Frankfurt #flughafen pic.twitter.com/g3WvAk9AQc

Сличан инцидент десио се на Минхенском аеродрому 28. јула кад је особа прешла у сигурносну зону без контроле што је довело до евакуације 30.000 путника и отказивања 300 летова.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала