Немац ухапшен под сумњом да је шпијунирао за Јордан

© AFP 2023 / Hendrik Schmidt / dpaНемачка полиција
Немачка полиција - Sputnik Србија
Пратите нас
Немачке власти саопштиле су данас да су ухапсиле немачког држављанина који је оптужен да је за интересе Јордана шпијунирао једну џамију, која иначе слови као место окупљања радикално настројених особа.
Палестински демонстранти у сукобу са израелском полицијом након одлуке председника САД Доналда Трампа да призна Јерусалим за престоницу Израела - Sputnik Србија
Почиње ли крсташки рат нове епохе: Свети град пали Блиски исток, на удару Европа...

Федерално тужилаштво је саопштило да је осумњичени идентификован само као Александер Б. (33), ухапшен јуче, али није прецизирало где, преноси АП. Тужилаштво наводи да је осумњичени 2016. године радио за јорданску обавештајну агенцију, сакупљајући информације о џамији у граду Хилдершајму у средишњој Немачкој, пренео је Танјуг.

Он је, наводно, јорданској агенцији достављао информације о више људи за које је сумњао да планирају да путују у Сирију како би се придружили исламским екстремистичким групама или који су тамо већ путовали.

Немачке власти су у марту 2017. године забраниле рад исламистичке организације ДИК, која је том џамијом управљала, а коју одавно сматрају „магнетом“ за радикално настројене, напомиње америчка агенција.   

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала