Лондон о промени граница на Балкану: Нестабилност!

© REUTERS / Neil HallБританска и застава ЕУ испред Биг Бена
Британска и застава ЕУ испред Биг Бена - Sputnik Србија
Пратите нас
Британија сматра да позиви за промену граница на Балкану могу донети нестабилност, саопштила је британска амбасада у Приштини.

„Верујемо да позиви за измену националних граница могу да доведу до дестабилизације“, навела је Амбасада.

У саопштењу се подсећа да британска влада подржава нормализацију односа између Београда и Приштине, за коју сматра да је од виталног значаја за безбедност, стабилност и просперитет „обе земље и региона у целини“.

Александар Вучић - Sputnik Србија
Вучић: Ја сам за разграничење са Албанцима

Сједињене Државе су, како је раније данас речено Танјугу у Амбасади САД у Београду, спремне да слушају и помогну Београду и Приштини у проналажењу заједнички договореног решења за Косово.

Из Амбасаде такође истичу да је време да обе стране буду „креативне и флексибилне“.

То је био одговор на питање да ли се идеја председника Србије Александра Вучића о разграничењу са Албанцима уклапа у приступ који је ових дана предочен јавности из Стејт департмента да је потребно одрживо решење, а да „стране треба да буду далековиде и флексибилне“.

Истовремено истичу да решење мора да дође од Београда и Приштине.

„Потпуна нормализација односа између Србије и Косова је кључна за регионалну стабилност. Нормализација би такође обема земљама отворила јасан пут према коначном чланству у ЕУ. САД снажно подржавају дијалог између Београда и Приштине који се одвија под покровитељством ЕУ. Време је да стране буду креативне и флексибилне“, наводи се у одговору Амбасаде САД.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала