Бутина: Дискриминација и неадекватна медицинска помоћ

© Facebook / Maria ButinaРуска активисткиња Марија Бутина ухапшена у Вашингтону за шпијунажу
Руска активисткиња Марија Бутина ухапшена у Вашингтону за шпијунажу - Sputnik Србија
Пратите нас
Руска држављанка Марија Бутина, која се налази у америчком затвору, изјавила је да се над њом врши отворена дискриминација, као и да јој се не пружа адекватна медицинска помоћ, саопштила је Амбасада Русије у Вашингтону.

Бутина је објаснила руским дипломатама који су је синоћ посетили да је под константним психолошким притиском јер јој обезбеђење свакодневно претреса собу, иако то није пракса са другим затвореницима.

Сви ти покушаји, како оцењује Амбасада, имају за циљ да Бутина призна кривицу, иако су све оптужбе очигледно измишљене и све носи политичку конотацију.

Марија Бутина - Sputnik Србија
Бутина се жали на америчке затворе: Проблеми са храном

Поред тога, иако су затворски услови у којима се налази побољшани, њено стање се, због артритиса од којег болује, погоршало због ниских температура у ћелији.

Бутина је оптужена за заверу против САД, као и за деловање у својству нерегистрованог страног тајног агента. Америчке службе тврде да је организовала активности које спроводе страни агенти док је радила у Министарству правосуђа.

Ухапшена је 15. јула у Вашингтону, а одређен јој је притвор до појављивања на суду 10. септембра.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров захтевао је, у разговору са америчким државним секретаром Мајком Помпеом, њено моментално ослобађање и окарактерисао оптужбе против ње као фабриковане.

Бутина је дошла у САД како би студирала међународне односе, а прошлог пролећа стекла је мастер диплому на Универзитету у Вашингтону.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала