Одбијене жалбе, навијачи „Торциде“ остају у затвору

© Sputnik / Александар МилачићПолиција
Полиција - Sputnik Србија
Пратите нас
Прекршајни апелациони суд у Београду одбио је жалбе навијача „Торциде“ из Сплита и потврдио првостепену пресуду којом су осуђени на по 15 дана затвора и удаљење из Србије, док је пресуда укинута једном малолетнику.

Ови хрватски навијачи су одмах по изрицању пресуде Прекршајног суда 4. августа упућени на издржавање казне у затвор у Падинској скели, јер жалбе нису одлагале извршење пресуде.

Од њих 14 осуђених на пресуду су се жалила осморица, жалбе су одбијене њима седморици, а усвојена је жалба за једног малолетника и он је одмах пуштен из затвора, прецизирали су за Танјуг у Прекршајном апелационом суду.

Торцида - Sputnik Србија
Нови скандал: „Торцида“ поново провоцира Србију (фото)

Они су осуђени у скраћеном поступку за прекршај из Закона о јавном реду и миру „непристојно, дрско и безобзирно понашање у групи“, односно због дивљања на бензинској пумпи „Мола“ у Врчину приликом путовања на утакмицу сплитског „Хајдука“ у Бугарској.

Истом одлуком изречена им је мера удаљења са територије Републике Србије од годину дана, тако да ће након одслужења казне бити депортовани у Хрватску.

Осталих 13 навијача из Хрватске који су у овом прекршајном поступку ослобођени, одговарали су кривично.

Они су се прошле седмице нагодили са Другим основним тужилаштвом и признали кривицу за тешку крађу на бензинској пумпи у Врчину прошле седмице, за условне казне од шест месеци затвора с роком провере од две године и протеривање из Србије од две године.

Потом су одмах протерани из земље, део њих у среду, а други део у четвртак.

Укупно 28 навијача из Хрватске ухапшено је 3. августа приликом повратка из Бугарске, јер су два дана пре тога направили хаос на бензинској пумпи — цртали су усташке графите, крали су робу из продавнице и понашали су се непристојно и безобзирно.

Интересантно је да „Хајдук“ из Сплита сутра у Букурешту игра са „Стеауом“, па остаје да се види којим ће путем навијачи из Хрватске проћи и како ће се понашати.     

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала