Црногорски вишебој — такмичење са девизом „има хлеба и без мотике“

Пратите насTelegramOdyssey
Шесто отворено првенство у лењости одржаће се у Црној Гори у суботу 18. августа, саопштили су организатори такмичења на својој страници на Фејсбуку.

Село Брезна у општини Плужине, на северозападу Црне Горе, домаћин је овог такмичења које је почело да се одржава 2012. године. Стереотипна представа о „љубави“ Црногораца према раду исказана је и кроз мото првог одржаног такмичења: „Има хлеба и без мотике“.

Правила су једноставна — учесници истовремено леже у хладовини и не устају колико је могуће дуже. Дозвољава им се да једу, пију и разговарају. На прошлогодишњем такмичењу прво је оборен трогодишњи рекорд Марка Ђуровића из Подгорице који је лежао 37 сати, а затим су још два такмичара и једна такмичарка поставили нови рекорд од 47 сати непрекидног лежања.

Пре три године победу је први пут однео странац — грађанин Босне и Херцеговине, што је изазвало резигнацију у црногорским медијима.

„Шесто такмичење у лењости почињу у етно-селу Монтенегро у Брезни 18. августа у 9 сати. Награда за прво место је 800 евра (половина у новцу, половина у роби). Следећег дана, 19. августа, одржаће се првенство у ’чекању у реду пред шалтером‘“, каже се у саопштењу организатора.

Сви учесници ће добити бесплатну храну и пиће, а онима који живе на удаљености већој од 100 километара биће обезбеђени храна и смештај.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала