300 против Трампа: Да ли ће „пасти“ Бела кућа?

© AP Photo / Susan WalshДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Више од 300 америчких медијских организација покренуло је данас кампању за слободу штампе, као одговор на нападе председника САД Доналда Трампа на новинаре.
Председник САД Доналд Трамп и премијер Црне Горе Душко Марковић на самиту НАТО-а у Бриселу - Sputnik Србија
Трамп жестоко извређао црногорског премијера: „Он је само крештава пропала...“

„Бостон глоуб“ је упутио позив прошле недеље на свенационалну критику председниковог „прљавог рата“ против медија, користећи хаштаг „Ничији непријатељ“ (#EnemyOfNone).

Трамп је више пута критиковао медијске наводе као „лажне вести“ и нападао новинаре као „непријатеље грађана“, подсећа Би-Би-Си.

У свом уводнику под називом „Новинари нису непријатељи“, „Бостон глоуб“ је навео да је слобода штапе суштина америчког принципа више од 200 година. У тексту се говори о „опасностима напада администрације на медије“ и позивају друге медије да учине исто, преноси Танјуг. 

Водећи амерички дневници и мање локалне новине обећале су да ће следити тај позив, као и страни медији попут британског листа „Гардијан“.

„Трамп је први председник који изгледа да води смишљену и конзистентну политику подривања, делегитимности, па чак и угрожавања рада медија“, написао је лондонски лист у свом уводнику.


Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала