Додик: Српска жели независну комисију о Сребреници

© Sputnik / Радоје ПантовићПредседник РС Милорад Додик
Председник РС Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Република Српска тражи независну комисију која ће испитати догађаје у Сребреници и око ње, не ону у чији се рад неко меша, па макар тај неко био и Стејт департмент, изјавио је данас председник Српске Милорад Додик, коментаришући реаговање америчке администрације на закључке Скупштине РС.

„Видели смо то када је Стејт департмент подржавао Педија Ешдауна и када смо допунили комисију под утицајем, која је изнела низ нетачних података. Све оно што је тачно у претходном извештају биће интегрални део новог извештаја“, рекао је Додик, преноси РТРС.

Насер Орић - Sputnik Србија
Громогласан аплауз за најаву рата: Насер Орић поново прети ратним сукобима!

Према његовим речима, у раду Комисије учествоваће стручњаци и неколико њих је већ прихватило да се укључи у рад, а контактиран је и један бивши судија Хашког трибунала који још није озваничио учешће.

Додик је казао да не види због чега Стејт департмент реагује и оценио да је једини разлог за то што тамо седе „рецидиви претходне америчке администрације“.

Како је рекао, у том извештају није све написано било потпуно истинито, јер је било нетачних података, пренео је Танјуг.

Он је подсетио да је немогуће да постоје имена лица која су страдала 1992. и 1993. године, а уврштена су у списак страдалих од 11. до 19. јула 1995. године, док истовремено није поменута ниједна српска жртва.

Додик је истакао да не види разлог зашто се буне они који се залажу за причу о истини, а сад одједном не желе да је виде.

„У ствари, они желе да виде спекулативну истину, а не целовиту“, рекао је Додик.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала