Нови становници Београдског зоо-врта: Најлепше ламе освајају шармом (фото)

© Фото : pixabayАлпаки лама
Алпаки лама - Sputnik Србија
Пратите нас
Зоолошки врт града Београда постао је богатији за четири нова становника, тачније две нове врсте. Ради се о најлепшим ламама — алпакама и о највећим глодарима — капибарама.

„Алпаке су први пут у нашем врту, мада смо досада поред обичних лама имали и ламе гванако. Поред тога што су много лепше од других лама, алпаке су познате и по изузетно квалитетној длаци која може бити дугачка до 40 центиметара“, објавио је градски врт на својој страници на Фејсбуку.

Светлија алпака је мужјак, док је лепотица смеђе косе нова цура у врту. Још увек немају имена, али када се мало привикну на нови живот на Калемегдану, за њих ће се наћи нека одговарајућа. Поред њих, у Београд су се преселиле и капибаре, глодари дуги од 100 до 130 центиметара и тешки од 50 до 60 кила.

Познати су као добри пливачи, који могу чак и да спавају у води, држећи носиће изнад површине, а онда и сјајни рониоци способни да остану потопљени и до пет минута!

Сналазе се и на копну, јер неки примерци могу да трче брзо попут коња. Животиње су у нашу престоницу дошле из Љубљане, као део размене са ондашњим Зоо вртом. Из Београда ће се за Словенију стога упутити пар црвених кенгура.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала