„Вредело је чекати“: Ђоковић освојио Синсинати и ушао у историју

© REUTERS / Aaron DosterНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Новак Ђоковић савладао је Роџера Федерера са 2:0 у сетовима (6:4, 6:4) у финалу турнира у Синсинатију, чиме је постао први тенисер у историји са освојеним свих девет турнира Мастерс 1000 серије.

Новак је први играч у историји који је успео да дође до Голден мастерса, успеха који нико није остварио од када је АТП 1990. године успоставио важећи систем. 

Српски играч одлично је отворио меч и већ у првом гему запретио је на сервис Швајцарца. Ђоковић није успео да искористи две брејк лопте, али видело се да је ушао веома концентрисан у ово финале.

Новак је лагано добио свој први гем, а онда су у наредним обојица чували сервисе. Кључни моменат десио се у седмом гему, када је некада најбољи играч света направио брејк, преноси Б 92.

© AP Photo / John MinchilloНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија
Новак Ђоковић

Ђоковић је изгледао као непробојни зид и својом препознатљивом игром успео је да одузме сервис гем Швајцарцу. Новак је потом лако потврдио брејк за 5:3.

Федерер није допустио нашем тенисеру да му одузме поново сервис и сигурном игром смањио је на 5:4. У гему којем је сервирао за први сет Ђоковић је показао неустрашивост и одличном игром повео са 1-0.

Други сет српски тенисер није добро кренуо, пошто је Швајцарац одмах направио брејк и повео са 2:0. Ипак, Новак је одмах експресно узвратио и смањио на 2:1. Ђоковић је потом изједначио, а онда поново седмом гему направио брејк.

Новак је успешно држао сервис и на крају дошао до победе над Федерером и невероватног успеха.

Ђоковић: Посебан моменат за мене, вредело је чекати

Најбољи српски тенисер је рекао да је вредело чекати и оценио да је можда и нереално што се тако брзо после операције вратио на највиши ниво.

„Ово је заиста посебан моменат за мене, први пут стојим овде са победничким трофејом, пет финала сам изгубио, већину од Роџера. Хвала ти што си ме ’пустио‘ да једном победим“, мало се и нашалио Ђоковић и додао да је увек задовољство „делити терен“ са тако великим шампионом, као што је Швајцарац.

Српски ас се захвалио свом тиму, породици која је код куће, чију, како је рекао, енергију осећа.

„Тежак период је иза мене, операција, можда је било и мало нереално да се овако брзо вратим на овај ниво, освојим Вимблдон и овај турнир који ми је недостајао. Било је вредно чекати ову титулу, враћати се сваки пут и једва чекам да се опет видимо“, поручио је Ђоковић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала