Три компаније доставиле пријаве за стратешко партнерство за РТБ Бор

© Фото : Љ. Алексић/РТБ БорПроизводња у РТБ Бору
Производња у РТБ Бору - Sputnik Србија
Пратите нас
У предвиђеном року стигле су три пријаве за учешће у поступку приватизације Рударско-топионичарског басена Бор (РТБ Бор), саопштило је Министарство привреде Србије.
РТБ Бор - Sputnik Србија
РТБ Бор тражи стратешког партнера

До предвиђеног рока који је истекао данас у 13 часова пријаве су послале компаније из Канаде, Кине и из Русије, наводи Министарство. Комисија за спровођење поступка прегледа достављену документацију, након чега ће се наставити са даљим поступком.

Интересовање за РТБ је пре тендера показало 11 компанија из Русије, Кине, Канаде и Турске и казахстанско-европски конзорцијум, који су у протеклих годину дана потписали уговор о поверљивости и који су радили „Дју дилиџенс“.

Премијерка Ана Брнабић је изјавила раније у Мајданепку да су најмање три компаније заинтересоване за стратешко партнерство у РТБ-у Бор. На питање новинара да ли ће држава остати већински власник, рекла је да ће то зависити од самих понуда.

„Минимум је да имамо гаранције да ће сви запослени задржати свој посао и да ће најмање улагање бити 350 милиона долара и да ће у наредних четири до пет година производња бити повећана између три и четири пута. У  зависности од тога ћемо видети како ће се држава позиционирати у самом власништву“, казала је она, пренео је Танјуг.

Компаније су за откуп тендерске документације морале да издвоје 10.000 долара, а предуслов за разматрање понуда је уплата депозита или достављање банкарске гаранције у вредности од милион долара.

Право на подношење пријаве су имале компаније које се последњих десет година у континуитету баве експлоатацијом бакра и осталих обојених и племенитих метала са приходом од најмање пола милијарде америчких долара у протеклој години. РТБ укупно запошљава близу 5.000 људи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала