„Армија 2018“: Рекордна сума уговора за продају оружја

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаВице премијер Русије Јуриј Борисов
Вице премијер Русије Јуриј Борисов - Sputnik Србија
Пратите нас
Укупна сума уговора за купопродају оружја и војне технике, који ће бити потписани на међународном војно-техничком форуму „Армија 2018“, биће за 40 одсто већа него што је била прошле године, када је укупно продато оружја у вредности од око 40 милијарди рубаља (око 550 милиона евра), изјавио је вицепремијер Русије Јуриј Борисов.

Како је рекао, након сваког форума повећава се број компанија из одбрамбеног сектора, које почињу да послују са руским Министарством одбране.

Макета нове борбене опреме - Sputnik Србија
Русија представила најновију опрему за „војника будућности“ (фото)

„То је изузетно добар показатељ. То значи да долазе нове идеје, нова решења“, рекао је он.

Борисов је истакао и да је тенк „Армата“, као и сво остало наоружање које је произведено на основу те платформе, по свим показатељима бољи од његових конкурената у другим земљама за око 15 до 30 одсто.

У ту палету војне технике, поред тенка „Армата“, прецизирао је он, спадају и „Кургањец“, „Бумеранг“ и „Коалиција“.

Осврнуо се и на питање авијације, рекавши да ће за око седам до 10 година Русија произвести и нови авион намењен носачима авиона, са могућношћу вертикалног узлетања.

„Тај пројекат је укључен у државни програм наоружавања. Ради се на израду концепта, прототипа. Користе се најразличитије технологије, које омогућавају вертикално узлетање и слетање“, рекао је.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала