Сара Видак остаје у затвору до суђења, данас је посетио и званичник из Србије

CC0 / / Затвор
Затвор - Sputnik Србија
Пратите нас
Представници институције омбудсмана посетили су данас српску држављанку Сару Видак, која се налази у притвору у Спужу, и констатовали да се њена права у притвору поштују.

Како се наводи у саопштењу омбудсмана, Видакова је рекла да сматра да случај није етнички мотивисан али да се сматра недужном, додајући да читаву ситуацију сматра за велики неспоразум и да никада није имала проблема са правосудним органима, преноси РТЦГ.

Како се наводи, разговор је обављен у просторијама Истражног затвора у Спужу, а посета је извршена по замолници Заштитника грађана Србије, Зорана Пашалића, преноси Танјуг.

Полиција Црна Горе у Подгорици - Sputnik Србија
Демократски фронт о хапшењу српске држављанке: Злоупотреба судства

Том приликом Видакова је представницима Институције омбудсмана рекла да сматра неоснованим притварање, да је недужна као и да жели што пре да изађе из притвора.

Раније данас објављено је да је суђење Сари Видак (20), студенткињи из Београда, држављанки Србије и Канаде, заказано за 31. август у Котору, а до тада она ће остати у притворској јединици затвора у Спужу, јер је Основни суд у Котору одбио јемство у износу од 10.000 евра које је понудила одбрана, која је приложила и њене пасоше и личну карту.

Сара Видак је оптужена да је напала судију Прекршајног суда у Котору Јелену Станишић док је обављала службену дужност, а наводно због изречене казне од 90 евра за саобраћајни прекршај Сарином момку. Она се терети за кривично дело напад на службено лице приликом обављања службене радње.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала