„Један од најважнијих говора у мом животу“ — Шта ће Вучић поручити на КиМ

© Tanjug / Раде ПрелићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће, приликом посете Србима на Косову и Метохији, одржати важан говор, како истиче, један од најважнијих у његовом животу, а да је његов мотив шта ће бити резултат у будућности, а не колико аплауза ће у том тренутку добити.

Најавио је да ће на Косово ући већ 8. септембра после подне, и да ће тамо провести 24 сата. 

„Постоји много предлога о томе шта ћемо обићи. Имам позиве и хтео бих да обиђем милион места, али то није могуће. Посебну пажњу дали смо централном обраћању, а одлучиће се где ћу га држати, у Косовској Митровици или у Зубином Потоку“, објаснио је он у изјави новинарима у Зрењанину.

Нагласио је да ће водити рачуна о свакој изговореној речи, јер ће се по свакој речи мерити будућност наше земље за пет и 100 година.

Председник Француске Емануел Макрон дочекује Александара Вучића - Sputnik Србија
Вучић, Трамп и Макрон траже решење за Косово

„Као и пре неколико година када сам говорио о потреби реформи, то ће бити важно, а виде се резултати данас. У веома кратком времену резултате ћете видети у војсци, полицији, образовању и здравству“, казао је он.

Што се садржаја говора тиче, то ће, како је подвукао, бити за њега један од најважнијих говора у његом животу, који је имао и који ће имати.

Подсетио је да су критичари најпре говорили да нешто сâм жели да реши, да потпише без грађана, а када је рекао да неће сâм, јер се ради о питању наше будућности које мора на референдум, од њих стижу нове критике.

„Шта год да предложим, главна крилатица противника је ’биће против‘, макар и против своје земље“, објаснио је он.

Рекао је да му је мирна и чиста савест и да је и црквеним великодостојницима рекао шта мисли, какво је право стање на КиМ, шта можемо, а шта не.

„Мој став је реалан, озбиљан и одговоран. Какви ће бити ставови других, видећемо“, поручио је он.

А на питање о причама да ћемо добити север КиМ, поручио је да нам нико ништа ни не нуди, али да јесте чудно да се неки радују да се унапред одричемо и радују се да не добијемо ништа на КиМ.

„Раније нисмо могли ни о чему да разговарамо, а онда је неко то успео великим радом и трудом током пет година, да врати на сто и да можемо да радимо на томе да свакако добијемо више него јуче и када је у питању право за Србе, а да Србија добије нешто и у ресурсима и енергетици“, рекао је председник.

Онима који причају да ће нешто обезбедити и добити али за пет, десет, 50 година, поручио је да су неозбиљни.

„Знамо да је Косово независно, али ми ћемо говорити све против тога, па ћемо казати да је Вучић за то крив“, рекао је, коментаришући критике својих политичких противника.

Он, закључио је, не жели ни да ћути, ни да лаже народ, већ да говори истину, без обзира и на медије, независно од тога кога подржавају.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала