Амерички сенатори траже материјале са састанка Путина и Трампа

© PixabayКапитол у Вашингтону
Капитол у Вашингтону - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички сенатори Боб Менедез и Џин Шахин у петак су упутили писмо државном секретару Мајку Помпеу, у којем су затражили материјале са састанка председника САД и Русије, Доналда Трампа и Владимира Путина, укључујући белешке преводиоца.
Председници САД и Русије, Доналд Трамп и Владимир Путин, на састанку у Хелсинкију - Sputnik Србија
Шта је Путин тражио од Трампа у Хелсинкију

Председници САД и Русије састали су се у Хелсинкију 16. јула. Током састанка је одржан и разговор у четири ока, уз преводиоце. Касније је Трамп позитивно оценио разговор, што је изазвлао негодовање његових политичких опонената, који траже да се објави садржај дијалога с Путином. 

„Тражимо од Вас да доставите члановима Комитета за међународне односе Сената САД одговарајуће материјале, укључујући све поверљиве и неповерљиве белешке, меморандуме о разговорима, белешке преводиоца и директиву повезану с тим сусретом“, наведено је у писму објављеном на сајту Комитета. 

Сенатори објашњавају да су им ти документи неопходни да би знали о чему је Трамп разговарао с Путином и шта му је обећао, као и да би проценили веродостојност саопштења руске стране о резултатима разговора.

Законодавци признају да је тај захтев ванредан, али објашњавају да је то неопходно због тога што је без преседана „разговор председника Трампа један на један с лидером који је означен као претња“ у Стратегији националне безбедности САД.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала