Зденко Томановић: Признајем, не бих могао да одбраним Харадинаја и Клинтона (видео)

© SputnikМаша Радовић и Зденко Томановић
Маша Радовић и Зденко Томановић - Sputnik Србија
Пратите нас
„Један сам од оних који је прикупљао доста докумената за кривичне поступке против Харадинаја и много више докумената који су доказивали да је Клинтон био на челу оне групе која је вршила тешка кривична дела, пре свега током НАТО бомбардовања наше земље. Они су небрањиви“, каже у интервјуу за Спутњик адвокат Зденко Томановић.

Са Томановићем смо разговарали у Дрвенграду, током фестивала руске класичне музике „Бољшој“, и на самом почетку смо га питали да ли се он на овој уметничкој манифестацији нашао у улози браниоца културе. Познати адвокат нам је открио и зашто више воли да брани, када данас генерално људи много више воле да суде; кога би изабрао да га заступа ако би упао у неку невољу; и како би у једној реченици окарактерисао вишегодишње клијенте – Слободана Милошевића и Мирослава Мишковића.

На питање ког злочинца никада не би заступао и постоји ли неки профил човека чијег случаја се не би прихватио ни по коју цену, Томановић нам је одговорио да је то изузетно незгодно и тешко питање за особу из његове струке.

„Адвокати су професионалци који бране свакога, али можда је најбољи критеријум тамо где сте у конфликту интереса.“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала