БРИКС ради на слабљењу финансијске доминације Америке

© SputnikЗаставе чланица групе БРИКС
Заставе чланица групе БРИКС - Sputnik Србија
Пратите нас
БРИКС (Бразил, Русија, Индија, Кина и Јужноафричка Република) раде на слабљењу финансијске доминације САД у свету, рекао је заменик министра иностраних послова Русије телевизији „Русија 1“.
Официальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова во время брифинга в Москве - Sputnik Србија
Захарова: Нове санкције неће скренути Русију са пута

„Морамо наћи начине да активније мобилишемо међународну заједницу против тих тенденција (злоупотребе доминантног финансијског положаја САД у свету). Један од тих праваца је БРИКС. У оквиру њега такође радимо на томе“, рекао је Рјабков.

Он је додао да економски и војни блокови руске Владе спремају одговор на нове америчке санкције које су јутрос уведене.

„Америчка страна је спремна да чује само оно што жели да чује. То што не одговара њиховим представама где је истина, а где лаж, у великој мери шта је добро, а шта зло, то се пропушта кроз уши. То је велики проблем у овом тренутку у међународним односима. Никад се нисмо суочавали, колико се сећамо, са толико неосетљивим ’партнерима‘, са толико удубљеним у сопствене представе колегама из Вашингтона као што је сад“, изјавио је Рјабков.

Ипак, Москва има различите начине да представи своје погледе САД, међу којима су међународни форуми и јавна дипломатија.

Осим тога, дипломата је нагласио да Москва неће остати без реципрочног одговора на америчке санкције. 

Како је додао да су „они затвореници сопствених илузија да је могуће сломити Русији и натерати је да напусти своје принципијалне приступе, засноване на поштовању међународног права и узајамним интересима“. 

„Ипак, ми ћемо наставити да доказујемо да они греше и речима и делима. На крају дана, натераћемо их да нас поштују и узимају наше мишљење у обзир“, рекао је Рјабков.    

Он је назвао америчког сенатора Џона Мекејна, који је преминуо у суботу, симболом снага које се противе Русији и „посвећеним противником“, наводећи да заслужује поштовање, чак и у Русији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала