Додик посетио нападнутог новинара: Хитно расветлити случај

© РТРСВладимир Ковачевић
Владимир Ковачевић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик посетио је данас новинара БН телевизије Владимира Ковачевића у Универзитетском клиничцком центру у Бањалуци након што је синоћ претучен. Додик је најоштрије осудио напад на новинара и затражио од надлежних полицијских структура да се тај случај до краја и хитно расветли.

„Напад на новинара је напад на слободу говора и такво понашање у Републици Српској неће бити толерисано“, рекао је Додик, преноси РТРС.

Новинар БН ТВ Владимир Ковачевић претучен је синоћ у бањалучком насељу Обилићево и том приликом је задобио повреде главе.

Ковачевић је убрзо потом дао изјаву полицији, а на хирургији су му санирали повреде главе, преноси Танјуг.

Он је казао да му није познато ко је могао да му нанесе овакве повреде.

Инцидент се, како се наводи, одиграо у бањалучком насељу Обилићево.

Тужилаштво покреће истрагу напада на новинара

Дежурни тужилац Драгана Липовчић наложила је да се предузму све потребне истражне радње и мере на откривању и проналаску нападача Ковачевића и утврђивању свих околности овог догађаја.

„На лицу места су изузети трагови који ће бити предмет вештачења. У току је истрага у вези са овим догађајем“, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Овај инцидент су осудили званичници Републике Српске, а Влада је уз осуде саопштила како од надлежних институција очекује да овај случај у најкраћем року расветле и починиоце приведу правди.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала