Црногорски премијер о Дачићевој изјави о положају Срба: Нетачно и непристојно

© AP Photo / Visar KryeziuПремијер Црне Горе Душко Марковић
Премијер Црне Горе Душко Марковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Црногорски премијер Душко Марковић назвао је данас у Драчу нетачном и непристојном изјаву министра спољних послова Ивице Дачића, који је рекао да Србија и СПС „са забринутошћу гледају на серију потеза званичне Подгорице, у којима се јасно могу препознати тортура и дискриминација грађана Србије у Црној Гори, као и Срба у тој земљи“.

„Изјава министра Дачића није тачна, непристојна је и не бих је више коментарисао“, рекао је Марковић, одговарајући на питање „Вијести“ да ли су односи Црне Горе и Србије погоршани или неко намерно пласира овакве информације.

Будва - Sputnik Србија
Посјета која „тресе темеље Црне Горе“: Хоће ли великог српског пјесника проћерати

Нова српска демократија (НСД), чији се лидер Андрија Мандић 25. августа у Београду састао са Дачићем, саопштила је да је председник СПС-а и министар спољних послова Ивица Дачић рекао да Србија и његова партија са забринутошћу гледају на серију потеза званичне Подгорице, у којима се, како истиче, јасно могу препознати тортура и дискриминација грађана Србије у Црној Гори, као и Срба у тој земљи.

Дачић је, како је навела НСД, изразио бојазан да се „ради о смишљеном пројекту, о могућој организованој политичкој акцији усмереној против српског народа“.

„Држављани Србије трпе малтретирање од стране црногорског судства и тужилаштва, безразложно се притварају, неки су годинама у притвору, други имају забрану изласка из Црне Горе, а посебна прича је дискриминација Срба из Црне Горе, којима се покушавају ускратити сва могућа права, од запошљавања до тога да им се забрањује употреба српског језика у школама, на удару се налази СПЦ, прогоне се политички лидери Срба…“, рекао је Дачић, наводи се у саопштењу, пренео је Танјуг.

Он је, преноси НСД, казао да „нема примера у Европи у 21. веку да је један народ у тако лошем положају, као што су то Срби у Црној Гори“.

Лидер НСД се сложио са министром Дачићем и саопштио читав низ података који потврђују да се Срби у Црној Гори налазе под страховитом државном тортуром.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала