Руски посланик: Порошенко оптужује Москву за мешање у изборе у случају пораза

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Уђи у базу фотографијаДржавна дума Русије
Државна дума Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Украјински председник Петро Порошенко изјављује да се Москва наводно меша у украјинске изборе, да би оптужио Русију у случају пораза, као и да би задобио поверење САД, сматра председавајући у одбору за послове ЗНД и европске интеграције Државне думе Русије Леонид Калашњиков.

„То је постало модерно после Сједињених Америчких Држава. Или можда желе да припреме терен… За сваки случај, ако изгубе, могу да кажу да су криви Руси. А ако победе — такође ће рећи да су се Руси мешали, тако да резултат није толико убедљив као што је могло да буде“, рекао је Калашњиков за Спутњик.

Осим тога, оваквим изјавама задобијају поверење САД, сматра посланик.

Председник Украјине Петро Порошенко - Sputnik Србија
Порошенко: Русија већ почела да се „меша“ у украјинске изборе

„То су заправо сви циљеви који се спроводе таквим кратковидим изјавама“, додао је он.

Раније је заменик директора Института ЗНД Владимир Жарихин изјавио за Спутњик да Кијев даје изјаве о наводном „мешању“ Русије у украјинске изборе, како би се ови избори отказали — то је једина могућност да председник Петро Порошенко остане на власти.

Редовни председнички и парламентарни избори одржаће се у Украјини у пролеће и јесен 2019. године. Порошенко за сада није објавио намеру да се кандидује за други мандат, али је већ изјавио да се Русија наводно меша у њих преко друштвених мрежа. Москва је више пута демантовала оптужбе да покушава да утиче на изборе у разним земљама, а портпарол руског председника Дмитриј Песков их је назвао „апсолутно неоснованим“. Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров је, говорећи о наводном руском мешању у изборе у САД и другим земљама, изјавио да нема никаквих чињеница које то потврђују.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала