Ђоковић: Вимблдон је бео, Њујорк је бучан

© AP Photo / Jason DeCrowНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Новак Ђоковић је истакао после пласмана у треће коло УС Опена да и даље ради на усавршавању своје игре, преноси Б 92.

Ђоковић се у последњих неколико месеци вратио на врхунски ниво, освојио је Вимблдон и Синсинати, добро изгледа и у Њујорку и осећа да може додатно да напредује.

„И даље радимо на томе. Радимо свакодневно како бисмо усавршили игру. Последњих неколико месеци је било веома, веома добро кад су резултати у питању. Али и даље осећамо да имам много простора за напредак. То је узбудљива страна овог спорта и моје игре генерално, што и даље осећам да неки елементи моје игре морају да се поправе. Због тога си свакодневно на тренинзима, покушаваш да се усавршиш“, рекао је Ђоковић.

Новак Ђоковић - Sputnik Србија
Ноле скакaо од среће! Звезда ле-але, Звезда ле-але (видео)

Током дуела са Тенисом Сандгреном (6:1, 6:3, 6:7, 6:2), Србина је често деконцентрисала гласна публика на трибинама „Артур еш“ стадиона.

„Сваки велики турнир има своје предности и мане. УС Опен је познат по свом вечерњем термину. Када је пре неколико година постављен кров, постало је још бучније. Али навикао сам на то, играо сам често овде последњих година. Мораш то да прихватиш. Не можеш очекивати да 23.000 људи ћути. То је лепота ноћног термина на УСО. Сви то знају. Вимблдон је цео бео, то је традиција. Не можеш чути ништа када је поен у току. Овде је другачије. Због тога су ови турнири јединствени на свој начин.“

Пети дан УС Опена обележиће дерби сестара Вилијамс.

„Искрено, не знам како то раде. Имам огромно поштовање за обе. Имам двојицу млађе браће, замишљао сам, како би било када бих играо са неким од њих. Стварно не знам. Срећом, нећу то искусити, јер не знам да ли бих био способан да будем жесток против свог брата. Али оне то успевају. Играле су 30 пута. То је импресивно. То поштујем. И оно што су обе урадиле у каријерама и видети их да играју и даље у позним играчким годинама. То је инспирација за све нас.“

Ђоковића у трећем колу УСО чека Француз Ришар Гаске, који је елиминисао Ласла Ђереа у три сета.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала