Италија спремна да се укључи у истрагу о убиству Захарченка

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаАмбасадор Италије у Русији Пасквале Терачано
Амбасадор Италије у Русији Пасквале Терачано - Sputnik Србија
Пратите нас
Убиство лидера ДНР Александра Захарченка изазива жаљење. Италија је спремна да се укључи у истрагу о том инциденту, уколико је Европска унија буде покренула, изјавио је амбасадор Италије у Русији Пасквале Терачано.
Кафић Сепар у Доњецку у којем је у експлозији погинуо лидер ДНР Александар Захарченко - Sputnik Србија
Сирија: Убиство Захарченка кукавички чин

„Оно што се догодило у Доњецку изазива жаљење. Уколико ЕУ буде донела одлуку да поведе истрагу о том инциденту, Италија ће јој се, наравно, прикључити. Италија, међутим, председава ОЕБС-у, а могуће је да је ОЕБС организација која ће да учини више како би помогла да се утврди истина“, рекао је амбасадор. 

Лидер ДНР Захарченко погинуо је у петак у експлозији у ресторану „Сепар“ у центру Доњецка, а министар за приходе и порезе самопроглашене републике Александар Тимофејев  тешко је рањен. Од експлозије је погинуо и Захарченков телохранитељ. 

Према наводима Министарства за ванредне ситуације ДНР, повређено је 11 људи, а власти ДНР су инцидент окарактерисале као терористички чин. 

Вршилац дужности лидера ДНР Дмитриј Трапезников је рекао да је ухапшено неколико људи који су осумњичени да су учествовали у убиству. Они су потврдили да је реч о диверзији Кијева. Служба безбедности Украјине је негирала оптужбе да је умешана у убиство.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала